Ciorba de potroace de Sarbatori

de Sylvia in Ciorbe, 30 Dec 2010 | 10070 vizualizari

 

Am facut aceasta ciorba de Craciun dar merge perfect si de Revelion, e foarte aromata si zeama de muraturi lecuieste ca nimeni alta oboseala petrecaretilor:) . Esentiale sunt : puiul sau gaina de casa , leusteanul si frunzele de telina verde si zeama de muraturi…..daca aveti astea la indemana haideti sa facem o ciorba de potroace delicioasa .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie asa cum ziceam de
  • un pui de casa  sau gaina ( pui fermier se numeste in Franta ) , se poate face foarte bine si cu curcan
  • Pe langa asta reteta veche spune:
  • maruntaie de pui, pipote, inima,  ficatei
  •  zarzavat de ciorba,
  • ceva albitura : pastranac si telina ,
  • un morcov,
  • o bucata de ardei rosu,  
  • 2 cepe mici ( nu cantitati foarte mari ) .
  • In plus mai avem nevoie de
  • o cescuta de orez,
  • o cutie de rosii decojite maruntite ( eu le prefer iarna pe cele italienesti culese si pregatite vara ) ,
  • zeama de la muraturi ( eu am pus vreo 350 ml zeama de la muraturile mele asortate ) ,
  • leustean ( congelat am avut eu )
  • si telina verde frunze .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace de Sarbatori:

La aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem bucati. Aceasi soarta o vor avea si legumele numai ca  ele o sa fie date pe razatoare, maruntim cu grija doar ardeiul rosu si ceapa.  Se pun la fiert cu apa rece impreuna cu carnea, sare, piper macinat si piper boabe.

Dupa ce s-a fiert carnea trecut de  jumatate adaugam si orezul.  Lasam orezul sa fiarba zece minute si adaugam rosiile decojite si maruntite. Mai fierbem totul 5 minute si adaugam zeama de la muraturi, mai dregem cu sare si piper la sfarsit daca trebuie.

 Inchidem focul, lasam oala sa se ingaduie bine si adaugam apoi in ciorba de potroace verdeata maruntita( leustean si telina) , ca sa nu isi piarda aroma nu trebuie pusa in apa clocotita . Dupa ce punem verdeata acoperim cu capac si lasam inca cateva bune minute sa se povesteasca aromele intre ele. Ciorba de potroace se serveste fierbinte cu o bucata de paine de casa bine rumenita. Eu pun mereu telina verde si in farfurie pentru ca imi place aroma ei la ciorba de potroace. Curajosii pot tenta si un ardei iute, smantana nu am pus ca am simtit ca strica ciorba   desi imi place si reteta cu smantana, asta a fost perfecta asa.

TIPS-URI

1

Ciorba de potroace este o mancare traditională ce se prepara în special pentru ospaţul de a doua zi după petreceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace de Sarbatori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mena29 1

04.01.2011, 23:30

Am venit sa mai pap o portie ca tare buna e

kamy 1

05.01.2011, 13:31

ce-mi plac ciorbele 5f

babi5 1

17.12.2014, 07:12

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace